Niittykunnaan isäntäpariskunta on ollut intohimoisia kanalinnunmetsästysharrastajia jo vuodesta 2000 alkaen. Kyseisen harrastuksen myötä pariskunta on kolunnut Kuusamon ja Posion kairoja. Pariskunta kulkeutui Suomussalmelle erälle ensimmäisen kerran v. 2007. Mielissä alkoi kyteä ajatus omasta erästelytukikohdasta ja tällainen löytyikin Suomussalmelta vuonna 2008, kun ostimme pienen metsätilan huonokuntoisine taloineen Ala-Vuokista. Haaveissa eli ajatus myös maalle muutosta ja sattumalta pieni maatila löytyi niin ikään samoilta seuduilta. Niittykunnaalle, Vuokkiin, pari muutti pysyvästi vuoden 2015 lokakuussa Karkkilasta.

Kanalintumetsällä korvaamattomina apulaisina meillä on aina ollut noutajia. Sileäkarvainen noutaja Hilda siirtyi tuonilmaisiin keväällä 2021. Vielä saman vuoden kesällä meille muutti uusi noutajapentu. Niin ikään sileäkarvainen noutaja, Saga, josta toivottavasti jo vuoden 2022 syksyllä on erästelykaveriksi.

Omien metsien myötä syttyi innostus suomenpystykorvan kanssa erästelyyn. Meille muuttikin vuonna 2014 pieni pikinokka. Hänen metsohaukkuun onkin myös Niittykunnaan erästelyvierailla mahdollisuus hiipiä.

Vuokkiin muuton jälkeen kiinnostus myös suurriistaa kohtaan on herännyt ja sitä kautta mielenkiinto hankkia oma koira hirvimetsälle. Loppuvuodesta 2017 Niittykunnaalle saapuikin pieni karjalankarhukoiran pentu, josta on jo kasvanut hyvä hirvikoira.

H A L I (Fiveas Aamun Hali)

synt. 2.3.2014
rotu: suomenpystykorva

emä: Omun Hupi
isä: FI KVA Ruska
kasvattaja: Anu & Pentti Tanskanen, Pieksämäki

Erittäin riistaverinen ja -intoinen koira. Pieni ja pippurinen. Paheena myyrien kaivuu ja oravan haukkuminen. Rakastaa omaa ääntään - vähän liikaakin.

V I E N A (Kätkytvuoren Viena)

synt. 6.11.2017
rotu: karjalankarhukoira

emä: FI KVA Kätkytvuoren Cara
isä: FI KVA FI MVA Ullastiina Osama
kasvattaja: Pasi Tenhunen, Kuopio

Viena on suht rohkea ja erittäin sinnikäs. Haukku aukesi hirvelle ensimmäisen kerran reilu vuoden ikäisenä. Ensimmäiset kaadot epäonnisten sattumusten jälkeen onnistuttiin saamaan syksyllä 2020.
Viena myös jäljestää karhua.
Tulee toimeen vieraiden ihmisten, lasten ja koirien kanssa.
Rakastaa uimista ja juoksemista! 40 km/h ei ole vauhti eikä mikkään!

S A G A (Regale Razza R' Miss
Brown Saga)

synt. 6.6.2021
rotu: sileäkarvainen noutaja

emä: Omskakas på Stubinen "Sani"
isä: Lustans Top Trappister "Pate"
kasvattaja/omistaja: Anne ja Jukka Haverinen, Paltamo

Saga muutti sijoitusnarttuna meille heinäkuun lopulla 2021. Hurrrmaava noutajan alku! Sagan löytää myös instagramista @brown.saga